KALBURABASTI

  


 

 

 

Malzemeler:

 

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı kırılmış ceviz

5 Su bardağına yakın un

1/2 tatlı kaşığı karbonat

1/2 kabartma tozu

2 yumurta 

1 paket vanilin

 

 

Şerbeti İçin:


2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 adet limon


 

Yapılışı:



Yağ ve yoğurt karıştırılır. Başka bir kapta çırpılan yumurtalar eklenir. Aldığı kadar un vanilya, karbonat ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamına getirilerek kırılmış cevizler eklenir. Hamurdan kopartılan parçalar kepçe vb. bir alet ya da çatalla şekillendirilerek tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.



Başka bir tencerede 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şeker  kıvam alana dek kaynatılır. Ocaktan inmesine yakın bir kaç damla limon eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet fırından çıkan tepsinin üzerine dökülerek bekletilir. Burada dikkate edilmesi gereken şerbetin  sıcak pişilerin ise soğuk olması gerektiğidir.

 


 

 İsteğe bağlı olarak üzerine kaymak ceviz ilave edilerek servis edilir.


 

 

 Afiyet Olsun !


 

 

 PSYA  Mutfağı