BALLI KROKAN YAPIMI


 

 



  

Malzemeler: 


1 su bardağı susam

1/2 çay bardağı ceviz

1 su bardağı bal

 


 Yapılışı: 

 


Yıkanarak süzgeçte geçirilen  susam tavaya eklenir. Tava içindeki susam tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak belli bir süre kavrulur. Çıtlayıp dağılmaya başlayınca  ateşi kısılır. Bir kaç dakika içinde hazır hale gelecek susam fazla kavrulmaması dikkatli olunması gerekir.

 

Kavrularak hazır hale getirilmiş susama bal eklenir. Susam bal karışımı kısık ateşte karıştırılarak  kıvam alıncaya kadar (bir kaç dakika) kaynatılır. Ocaktan indirilerek kırılmış cevizler eklenir. Hazırlanmış olan karışım içinde yağlı kağıt serili olan bir kaba dökülerek buzdolabında soğuması için bekletilir.

 

Soğumuş krokan buzdolabından çıkartılarak dilimlenir ve servise hazır hale getirilir.


  


Afiyet Olsun!

 

 

 

PSYA Mutfağı