AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME




Naturel Sızma Zeytinyağlarını ısı, ışık, hava ve nem gibi faktörlerden korumak gerekir.  İyi bir ürün yanlış ambalaj seçimi yüzünden kusurlu bir ürüne dönüşebilir.


Koyu renkli cam şişeler, contalı vidalı kapaklar, gıdaya uygun içi laklı tenekeler zeytinyağı ambalajı için en uygun seçimlerdir. Özellikle koyu renkli yeşil, kahverengi, turkuaz ve patlıcan moru (violet glass) şişelerin tercih edilmelidir.


Zeytinyağının ambalajlanmasında pet şişe seçimi yanlıştır. Pet şişeler zeytinyağının içerisinde bulunan yağ asitlerini çözerek kanserojen etki yaratırken aynı zamanda pet şişelerde meydana gelen klorofil parçalanması peroksit artışına neden olur. Buna bağlı olarak yağın rengi bozulur ve tadı acılaşır. Ayrıca satış noktalarında çalışan personelin zeytinyağının stoklanması ve raf konumu hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir.


Zeytinyağı  etiketlerinin üzerinde ürünün hasat ve dolum zamanı, son kullanma tarihi, üretildiği bölge ve ya yer bilgisi bulunmalıdır. Yeni gıda kodeksine göre ayrıca  Naturel Sızma Zeytinyağı, kimyasal bazı bilgiler ve hatta duyusal panelden geçmiştir ve tavsiye edilmiştir  gibi diğer bilgiler yer almalıdır.

                                                                                          

       


Kaynakça: www. hangizeytinyağı.com